Toszkán kenyérsaláta recept
A Toszkán kenyérsaláta hozzávalói:½ kg szikkadt fehér kenyér
2 db nagyobb uborka
5 db paradicsom
1 paprika
2 fej lilahagyma
6 evőkanál olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom
1 evőkanál vörösbor ecet
fokhagyma
A Toszkán kenyérsaláta elkészítési módja:
A szikkadt kenyeret néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és darabokra tépkedjük. Az uborkát vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. A paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, és a magjait kiszedjük. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük. Az alapanyagokat összekeverjük, frissen őrölt borssal, apróra vágott bazsalikommal és fokhagymával megszórjuk, és sózzuk. Meglocsoljuk 4 evőkanál olívaolajjal, és óvatosan összerázzuk. Hűtőbe helyezzük, és jól lehűtjük. Tálalás előtt a lehűlt salátát meglocsoljuk még 2 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál borecettel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Loni, 2007. jún. 14. 12:36
A toszkán kenyérsaláta elkészítési módja és hozzávalói.