Fincsi Almaleves recept
25 perc
A Fincsi Almaleves hozzávalói:
5-6 db alma megpucolva,felkockázava
5 ek cukor
fahéj
szegfűszag
2 dl tejszín
1 vaníliás puding
1 citrom leve
2,5 l víz
A Fincsi Almaleves elkészítési módja:
A cukrot pár perc alatt karamellé pirítod, majd rádobod az almakockákat.Jöhet rá a víz,a fahéj és a szegfűszeg.10 perc alatt meg is puhul az alma. A tejszínes pudinggal csak be kell habarni, illetve a citron levével még megízesíted, utánna meg megpróbálod megvárni, hogy kihűljön úgy, hogy ne edd meg :)
Hidegen az igazi. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető, akár vegyesen is.
Egy hátránya van, nem lehet belőle eleget főzni ;)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. máj. 18. 15:35
A fincsi almaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.