Fenyőrügy üdítő recept
40 perc
A Fenyőrügy üdítő hozzávalói:
1,5L friss világoszöld fenyőrügy (április-májusba szedhető) ezüst-luc-vörös-erdei fenyőből
3L víz
1kg cukor
1 ek citromsav
ha valaki télre szeretné elrakni akkor tartósító
A Fenyőrügy üdítő elkészítési módja:
A vízből, cukorból szirupot kell főzni, majd jöhet bele a fenyőrügy. Ha elvesztette szép üde zöld színét akkor le lehet venni a tűzről és jöhet a citromsav.HA kihűlt érdemes leszűrni. Higítva hidegen, melegen iható. HA valaki télre szeretné elrakni akkor száraz dunsztba+tartósítószerrel ugyanúgy eltartható minta bodza.
Tudom kicsit furán hangzik, hogy fenyőrügyből üdítő, de Erdélyben ez olyan természetes dolog mint a bodza. Állítólag torokfájásra nagyon jó. Érdemes kipróbálni. Természetesen a cukor, citromsav ízlés szerint variálható. Én elkészítettem édesítővel is, úgy is finom.
HA VALAKI KIPRÓBÁLTA PRIVÁTBA VÁROM A VÉLEMÉNYT! :)
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. máj. 15. 11:54
A fenyőrügy üdítő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.