Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Fenyőrügy üdítő recept

Fenyőrügy üdítő recept

Elkészítési idő 40 perc

A Fenyőrügy üdítő hozzávalói:
1,5L friss világoszöld fenyőrügy (április-májusba szedhető) ezüst-luc-vörös-erdei fenyőből
3L víz
1kg cukor
1 ek citromsav
ha valaki télre szeretné elrakni akkor tartósító


A Fenyőrügy üdítő elkészítési módja:
A vízből, cukorból szirupot kell főzni, majd jöhet bele a fenyőrügy. Ha elvesztette szép üde zöld színét akkor le lehet venni a tűzről és jöhet a citromsav.HA kihűlt érdemes leszűrni. Higítva hidegen, melegen iható. HA valaki télre szeretné elrakni akkor száraz dunsztba+tartósítószerrel ugyanúgy eltartható minta bodza.

Tudom kicsit furán hangzik, hogy fenyőrügyből üdítő, de Erdélyben ez olyan természetes dolog mint a bodza. Állítólag torokfájásra nagyon jó. Érdemes kipróbálni. Természetesen a cukor, citromsav ízlés szerint variálható. Én elkészítettem édesítővel is, úgy is finom.

HA VALAKI KIPRÓBÁLTA PRIVÁTBA VÁROM A VÉLEMÉNYT! :)


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A fenyőrügy üdítő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook