Joghurtos cukkínifőzelék recept
25 perc
A Joghurtos cukkínifőzelék hozzávalói:
3 zsenge 15-20 cm hosszú cukkíni
1 fej hagyma
1 nagy pohár joghurt vagy sovány tejföl
3 nagy evőkanál étkezési keményítő
só bors
pár csepp ecet vagy citromlé
apróra vágott kapor, ha valaki nem szereti akár el is hagyahó
A Joghurtos cukkínifőzelék elkészítési módja:
A cukkíniket tök- vagy nagyobb lukú citromreszelőn le kell reszelni, míg az apróra vágott hagyma párolódig. Zsenge cukkínit nem kell megpucolni. A párolt hagymára jöhet aztán a cukkíni, víz , só, bors. Ha megpuhult a joghurttal és keményítővel csak be kell habarni illetve citromlévevel vagy ecettel és apróra vágott kaporral ízesítheted.
Ha egy kevés marad, kis fokhagymával megbolondítva hidegen és melegen is sült hús mellé nagyon finom.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Kátya99, 2010. máj. 13. 20:16
A joghurtos cukkínifőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.