Túrós zöldséges torta recept
100 perc
A Túrós zöldséges torta hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg finomliszt
12,5 dkg vaj + a kenéshez
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1-2 kávéskanál só
A töltelékhez:
2 csokor újhagyma / 20 dkg póréhagyma
25 dkg cukkini
1 kápia paprika
10 dkg (fagyasztott) zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
bors majoranna
kakukkfű
A túrós krémhez:
25 dkg joghurt
25 dkg natúr joghurt, esetleg tejföl
2 tojás
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál étkezési keményítő
só
bors
szerecsendió
A Túrós zöldséges torta elkészítési módja:
A lisztet megsózzuk, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagolva 30 percig a hűtőben pihentetjük. A hagymákat megmossuk, felkarikázzuk, ugyanígy járunk el a hámozatlan cukkinivel is, a paprikát pedig kis kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a cukkinit, hozzáadjuk a fagyasztott borsót, a paprikát, fűszerezzük, és 5 percig pároljuk fedő alatt, majd még 5 perc alatt elfőzzük a levét. Egy piteformát kikenünk vajjal. A tésztát kör alakú lappá nyújtjuk úgy, hogy a formában pereme is legyen, majd belehelyezzük a sütőedénybe. Sűrűn megszurkáljuk az alját és az oldalát. Összekeverjük a krém hozzávalóit, beleforgatjuk a zöldségeket, majd a tésztára simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük, majd langyosan tálaljuk, de hidegen sem utolsó!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. szept. 29. 13:51
A túrós zöldséges torta elkészítési módja és hozzávalói.