Temesvári sertéskaraj... recept
60 perc
A Temesvári sertéskaraj... hozzávalói:
80 dkg kicsontozott sertéskaraj
só
bors
8-10 dkg finomliszt
1 dl étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kiskanál őrölt paprika
1 kiskanál paprikakrém
30-40 dkg fagyasztott zöldbab
2 dl tejföl
zöldpaprika
paradicsom
A Temesvári sertéskaraj... elkészítési módja:
A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatva serpenyőben megforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük. A visszamaradt zsiradékban a fölaprított vöröshagymát megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, 2 dl vízzel felengedjük, visszatesszük a hússzeleteket, rászeljük a zöldpaprikát és a paradicsomot. Kb. 10 percig lefedve pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha kell, sózzuk borsozzuk, majd puhára pároljuk. A tejfölt a maradék liszttel simára keverjük, a zöldbabra öntjük, összeforraljuk, hogy besűrűsödjön. A tejfölt a maradék liszttel simára keverjük, a zöldbabra öntjük, összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.
Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. szept. 25. 10:22
A temesvári sertéskaraj... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.