Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Temesvári sertéskaraj... recept

Temesvári sertéskaraj... recept

Elkészítési idő 60 perc

A Temesvári sertéskaraj... hozzávalói:
80 dkg kicsontozott sertéskaraj

bors
8-10 dkg finomliszt
1 dl étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kiskanál őrölt paprika
1 kiskanál paprikakrém
30-40 dkg fagyasztott zöldbab
2 dl tejföl
zöldpaprika
paradicsom


A Temesvári sertéskaraj... elkészítési módja:
A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatva serpenyőben megforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük. A visszamaradt zsiradékban a fölaprított vöröshagymát megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, 2 dl vízzel felengedjük, visszatesszük a hússzeleteket, rászeljük a zöldpaprikát és a paradicsomot. Kb. 10 percig lefedve pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha kell, sózzuk borsozzuk, majd puhára pároljuk. A tejfölt a maradék liszttel simára keverjük, a zöldbabra öntjük, összeforraljuk, hogy besűrűsödjön. A tejfölt a maradék liszttel simára keverjük, a zöldbabra öntjük, összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A temesvári sertéskaraj... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook