Milánói sertésborda sok sajttal recept
60 perc
A Milánói sertésborda sok sajttal hozzávalói:
4 szelet rövidkaraj (csont nélkül)
1 tojás + 2 evőkanál tej - felverve
zsemlemorzsa
liszt
só
őrölt bors
olaj a sütéshez
4 szelet citromkarika
Valamint:
30-35 dkg makaróni vagy spagetti
1 doboz (150 g) sűrített paradicsom
1 közepes vöröshagyma - finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma - zúzva, aprítva
25 dkg csiperke gomba - vékonyan szeletelve
10 dkg sonka - csíkozva
2-3 evőkanál olívaolaj
1 bő teáskanál bazsalikom
1 szűk teáskanál oreganó
1 szűk teáskanál őrölt feketebors
2 teáskanál cukor
2 dl víz
A tészta tetejére:
olasz jellegű reszelt sajt
A Milánói sertésborda sok sajttal elkészítési módja:
A forró zsiradékban üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Átpirítom benne a sonkát is, majd ráteszem a gombát. Sózom, borsozom, várok, ameddig saját levében összeesik, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, felöntöm vízzel és a többi fűszerrel ízesítem. Lassan, takarékon főzöm kb. 15 percig, addig az ízek összefőnek a mártásban. A karajszeleteket klopfolom, széleit pár helyen bemetszem, sózom, enyhén borsozom, és a szokásos módon panírozva, forró olajban kisütöm, melegen tartom. Amíg a húst sütöm, a tésztát bő, sós vízben a javasolt idő szerint kifőzöm, leszűröm, és a mártással összeforgatom. Tálalásnál a tészta mellé teszem a rántott bordaszeletet, a tésztát meghintem sajttal, a húshoz citromot kínálok.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. szept. 18. 08:39
A milánói sertésborda sok sajttal elkészítési módja és hozzávalói.