Bárányhússal Töltött Birsalma recept
A Bárányhússal Töltött Birsalma hozzávalói:4 db közepes nagyságú birsalma
fél citrom
1 picifej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
50 dkg darált bárányhús
só
őrölt bors
15 dkg főtt, átpasszírozott sárgaborsó (konzerv is lehet)
8 kávéskanál méz
12 dkg vaj
A Bárányhússal Töltött Birsalma elkészítési módja:
A birsalmát meghámozzuk, félbevágjuk, csumáját kimetszük. A fél birsalmákat ezután citromos, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, a tűzről lehúzzuk, levében hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, végül az áttört sárgaborsót is belekeverjük. A fél birsalmákat peremes tepsibe tesszük, a főzőléből 2 decit aláöntünk. A húsos masszát az almákba púpozzuk, mindegyikre 1-1 kávéskanál mézet locsolunk, vajat morzsolunk rájuk, végül előmelegített sütőben, kis lángon 30 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. szept. 18. 06:29
A bárányhússal töltött birsalma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.