Füstöltkolbászos spagetti recept
A Füstöltkolbászos spagetti hozzávalói:a raguhoz:
1 szál csípős lángolt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 evőkanál olaj
1 teáskanál piros fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma
só
törött bors
50 dkg spagetti
+ a tetejére 2 dl tejföl
A Füstöltkolbászos spagetti elkészítési módja:
A kolbászt megfelezem, és a bőrét lehúzom. Az egyik felét a megtisztított hagymával és kierezett zöldpaprikával együtt ledarálom, másik felét vékony karikákra aprítom. Az olajat felforrósítom, ráteszem a hagymás zöldpaprikát és folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom. Meghintem a pirospaprikával, rászórom a sót és a borsot, majd a zúzott fokhagymát is belekeverem. Ezután hozzáadom a darált kolbászt, valamint a darabokra aprított paradicsomot. Fedő alatt 10 percig főzöm, végül hozzáteszem a kolbászkarikákat. A főtt tészta közepébe öntöm a ragut, és a tetejére locsolom a megmaradt tejfölt. Azonnal tálalom.
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 1da487fc86, 2014. szept. 15. 09:48
A füstöltkolbászos spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.