Zöldségrakottas darált hússal recept
A Zöldségrakottas darált hússal hozzávalói:35 dkg darált marhahús,
3 dl marhahúsleves,
3 dl tej,
1,5 dl natúr joghurt,
4 közepes cukkíni,
2 paradicsom,
1 fej hagyma,
1 tojássárgája,
4 evőkanál parmezán sajt,
2 evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
1 kávéskanál szárított zöldfűszer,
só,
bors.
A Zöldségrakottas darált hússal elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Pirítsd meg a darált húst és a finomra vágott hagymát egy nagyobb edényben. Add hozzá a fűszert, a lisztet, a húslét, a paradicsomsűrítményt, és dolgozd jól össze. Sózd, borsozd, majd közepes hőfokon, körülbelül 30 perc alatt párold készre. Simítsd a tepsibe a masszát, és rétegezz rá egy-egy sor paradicsom- és cukkínikarikát. Keverd el egy kevés tejben - lehetőleg sovány tej legyen - a keményítőt. A többi tejet forrald fel, majd öntsd hozzá a keményítős tejet, és kevergetés mellett pár perc alatt sűrítsd be. Vedd le a tűzről, és dolgozd bele a joghurtot és a tojássárgáját, majd erőteljesen ízesítsd. A mártást öntsd rá a cukkínirétegre. Hintsd meg reszelt parmezánnal, és told a sütőbe 30 percre.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 8. 16:42
A zöldségrakottas darált hússal elkészítési módja és hozzávalói.