Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) recept

Uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) recept

Az Uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) hozzávalói:
80 dkg szalonnás burgonya
1 kígyóuborka
egy közepes fej hagyma
egy csokor kapor
2-3 dl marhahúsleves
2 dl tejföl
5 dkg vaj
4 dkg sima liszt

frissen õrölt bors
egy öntetnyi ecet


Az Uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) elkészítési módja:
-A burgonyát megmossuk és héjával együtt sós vízben félpuhára fõzzük. Hagyjuk kihûlni, meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk. -A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. -Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk és vastagabb csíkokra vágjuk. -A kaprot megmossuk és durvára vágjuk. -A tejfölt simára keverjük. -A vajat felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a hagymát és a lisztet. Felöntjük levessel és tejföllel, beletesszük az uborkát és rövid ideig együtt pároljuk. -Ezután sóval, borssal ízesítjük. -Hozzáadjuk a borgonyaszeleteket és felforraljuk. -Röviddel tálalás elõtt beletesszük a kaprot és egy öntetnyi ecetet. -Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük. -Kaporral díszítve fõtt húsokhoz köretként, vagy könnyû vacsoraként önállóan szervírozzuk.


Kategória: Köretek receptjei


Az uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook