Uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) recept
Az Uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) hozzávalói:80 dkg szalonnás burgonya
1 kígyóuborka
egy közepes fej hagyma
egy csokor kapor
2-3 dl marhahúsleves
2 dl tejföl
5 dkg vaj
4 dkg sima liszt
só
frissen õrölt bors
egy öntetnyi ecet
Az Uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) elkészítési módja:
-A burgonyát megmossuk és héjával együtt sós vízben félpuhára fõzzük. Hagyjuk kihûlni, meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk. -A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. -Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk és vastagabb csíkokra vágjuk. -A kaprot megmossuk és durvára vágjuk. -A tejfölt simára keverjük. -A vajat felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a hagymát és a lisztet. Felöntjük levessel és tejföllel, beletesszük az uborkát és rövid ideig együtt pároljuk. -Ezután sóval, borssal ízesítjük. -Hozzáadjuk a borgonyaszeleteket és felforraljuk. -Röviddel tálalás elõtt beletesszük a kaprot és egy öntetnyi ecetet. -Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük. -Kaporral díszítve fõtt húsokhoz köretként, vagy könnyû vacsoraként önállóan szervírozzuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 14. 10:35
Az uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) elkészítési módja és hozzávalói.