Marhagulyás csipetkével recept
A Marhagulyás csipetkével hozzávalói:60 dkg marha lábszár
40 dkg burgonya
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zeller
1 közepes nagyságú hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1-2 szál zellerlevél
1 doboz pritamin
1 evőkanál ét olaj
1 tojás
10 dkg liszt
só
őrölt pirospaprika
bors
kömény
kakukkfű
1 marhahúsleves-kocka
1 dl száraz vörösbor
A Marhagulyás csipetkével elkészítési módja:
A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A lisztből kis sóval, vízzel, 1 tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott.) 10 perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele. Egyet forralunk még rajta, és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 3e804694de, 2013. febr. 5. 09:17
A marhagulyás csipetkével elkészítési módja és hozzávalói.