Karfiolfelfújt (4 adagot ad ki) recept
402 *
A Karfiolfelfújt (4 adagot ad ki) hozzávalói:
2 kis fej karfiol
8 vékony szelet gépsonka
egy csokor petrezselyem
egy kevés citromlé
egy csipetnyi cukor
egy kevés só
frissen õrölt bors
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
2 tojássárgája
egy kevés õrölt szerecsendió
9 dkg reszelt sajt
vaj a tálhoz
A Karfiolfelfújt (4 adagot ad ki) elkészítési módja:
-A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk. -Sóval, egy kevés cukorral és citromlével ízesített vizet forralunk, beletesszük a karfiolt és letakarva nem túl puhára fõzzük. -A fõzõlében hagyjuk kihûlni, majd az egyik karfiolt rózsáira szedjük. -A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk. -Egy tûzálló tálat kivajazunk. -Egy nagy edényben felforrósítunk 5 dkg vajat és világosra pirítjuk benne a lisztet; felöntjük hideg tejjel és simára keverjük. Gyakori kevergetés mellett sûrû mártássá forraljuk be. -A még forró mártásba belekeverjük a reszelt sajt felét és a 2 tojássárgáját. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. -Az egyben maradt karfiolt a tál közepére tesszük és körülrakjuk a másik karfiol rózsáival. Beterítjük a gépsonkával, meghintjük petrezselyemmel, sózzik, borsozzuk. -Végül leöntjük a mártással és rászórjuk a másik adag reszelt sajtot. (de a kész ételre is rászórhatjuk, úgy még mutatósabb is lesz) -Mindezek után a karfiolt elõmelegített sütõben 230ºC-on kb. 20 perc alatt átsütjük és azon melegében tálaljuk.
* a 402 kcal egy adagra vonatkozik
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 19d3364658, 2007. szept. 14. 10:21
A karfiolfelfújt (4 adagot ad ki) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.