Spanyol túrótorta recept



50 dkg túró
6 dkg liszt
10 dkg glukonon (vagy cukor)
10 dkg aszalt meggy vagy mazsola
4 tojás
1 citrom héja
vaj a tortaforma kikenéséhez
A Spanyol túrótorta elkészítési módja:
Összedolgozzuk a túrót a tojássárgákkal és a glukononnal. Hozzáadjuk a lisztet és a tojásfehérjéből felvert habot.Végül belekeverjük az aszalt gyümölcsöt. A masszát kivajazott tortaformában 180 fokon kb 30 percig sütjük. 10 percig a formában hagyjuk, utána borítjuk ki. Tetejét megszórhatjuk darált fruktózzal , glukononnal vagy porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mandila, 2010. júl. 12. 09:05
A spanyol túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.