Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) recept

Zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) recept

Elkészítési idő 30 perc

A Zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) hozzávalói:
1 nagyobb zellergumó
3 db burgonya
1.5-2 dl főzőtejszín
3 ek liszt
8 dkg vaj

bors
1-1,5 l víz


A Zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) elkészítési módja:
A zellergumót és a burgonyát megpucolom, apró kockára összedarabolom. A vajat a fazékban felolvasztom (én wok-ot használtam hozzá). A zellert és burgonyát a vajon megpárolom, ha nem ereszt levet,akkor felöntöm egy kis vízzel és lefedem.Addig párolom a fedő alatt amíg puha (omlós) nem lesz. A fazékban lévő zöldséget megszórtam a lisztel, a sóval, és a borssal, majd átforgattam. Ezután az 1-1,5 liter vízzel felengettem, 10 percig főztem. Levettem a gázról és botmixerrel átturmixoltam. Beleöntöttem a 1,5-2 dl tejszínt és felforraltam (egyet rottyanjon).

Ha nem elég sűrű, tehetünk még hozzá lisztet.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook