Zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) recept


1 nagyobb zellergumó
3 db burgonya
1.5-2 dl főzőtejszín
3 ek liszt
8 dkg vaj
só
bors
1-1,5 l víz
A Zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) elkészítési módja:
A zellergumót és a burgonyát megpucolom, apró kockára összedarabolom. A vajat a fazékban felolvasztom (én wok-ot használtam hozzá). A zellert és burgonyát a vajon megpárolom, ha nem ereszt levet,akkor felöntöm egy kis vízzel és lefedem.Addig párolom a fedő alatt amíg puha (omlós) nem lesz. A fazékban lévő zöldséget megszórtam a lisztel, a sóval, és a borssal, majd átforgattam. Ezután az 1-1,5 liter vízzel felengettem, 10 percig főztem. Levettem a gázról és botmixerrel átturmixoltam. Beleöntöttem a 1,5-2 dl tejszínt és felforraltam (egyet rottyanjon).
Ha nem elég sűrű, tehetünk még hozzá lisztet.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: fdfc55f43b, 2010. ápr. 30. 14:56
A zellerkrém leves (ahogy mi csináljuk) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.