Zellerkrémleves recept
30 perc
A Zellerkrémleves hozzávalói:
1 gumó zeller ( nagyobb kb 1/2 kg)
2 db burgonya
2 dl főzőtejszín
2 db húsleveskocka
1 kis fej hagyma
15 dkg keménysajt (füstőlt a legjobb)
margarin, liszt, bors, petrezselyem
piritott kenyérkockák
A Zellerkrémleves elkészítési módja:
A megtisztított és felkockázott zellert sós vízben a burgonyával együtt odatesszük főzni. Amikor megfött, hagyjuk kicsit hülni, majd pépesítjuk. (turmix). Vajat felolvasszuk, rászorunk egy kávéskanál lisztet, majd ráöntjük a levet.Beletesszük a 2 db húsleveskockát,felfőzzük. Közben szépen lassanként adagoljuk hozzá a tejszínt, majd egy kis reszelt sajtot. Ezzel összefőzzük. Amikor tálaljuk, apróra összevágott petrezselymet , reszelt sajtot és piritott kenyérkockát adunk hozzá!
A kenyérkockát helyettesíthetjük boltban vásárolt levesgyönggye, mindig az étkezés megkezdése elött tegyük rá a feltétet, mert elázik!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Anny50, 2008. márc. 9. 12:53
A zellerkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.