Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Diós-szószos rakott zöldség recept

Diós-szószos rakott zöldség recept

A Diós-szószos rakott zöldség hozzávalói:
karfiol
brokkoli
sárgarépa
burgonya
gomba
zöldborsó
illetve ízlés szerinti zöldségek

bacon szalonna
vaj
tej
liszt

tbors
őrölt szerecsendió
durvára tört dió
reszelt sajt


A Diós-szószos rakott zöldség elkészítési módja:
A zöldségeket pár percig sós vízben, vagy alaplében forrázzuk, majd lecsepegtetjük, és egy vajazott morzsázott tűzálló tálba rakjuk. A bacont kockára vágjuk, és kiolvasztjuk. A vajból, lisztből és a tejből bechamel mártást főzünk, ízesítjük, belerakjuk a diót, a szalonnát, majd a zöldségekre öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk, és 180-190 fokon megsütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A diós-szószos rakott zöldség elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook