Diós-szószos rakott zöldség recept
A Diós-szószos rakott zöldség hozzávalói:karfiol
brokkoli
sárgarépa
burgonya
gomba
zöldborsó
illetve ízlés szerinti zöldségek
bacon szalonna
vaj
tej
liszt
só
tbors
őrölt szerecsendió
durvára tört dió
reszelt sajt
A Diós-szószos rakott zöldség elkészítési módja:
A zöldségeket pár percig sós vízben, vagy alaplében forrázzuk, majd lecsepegtetjük, és egy vajazott morzsázott tűzálló tálba rakjuk. A bacont kockára vágjuk, és kiolvasztjuk. A vajból, lisztből és a tejből bechamel mártást főzünk, ízesítjük, belerakjuk a diót, a szalonnát, majd a zöldségekre öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk, és 180-190 fokon megsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. okt. 3. 13:01
A diós-szószos rakott zöldség elkészítési módja és hozzávalói.