Velős pacal recept
A Velős pacal hozzávalói:1 kg előfőzött pacal,
2 nagy fej hagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál paprika,
1 evőkanál olaj,
tb bors,
só,
kömény
csípős paprika ízlés szerint
20 dkg sertésvelő.
A Velős pacal elkészítési módja:
Hagyományos pörköltalapot elkészítek, fűszerezem, majd belerakom a csíkozott pacalt, és folyamatosan figyelve, vízzel utánaöntve megfőzöm. A velőt lehártyázom, a kész pacalhoz adom, és 10 percig főzöm.
Jobb az előfőzött pacal, mert tisztított, sokkal hamarabb megfő, és alig büdös.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. okt. 2. 13:00
A velős pacal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.