Gombás szelet sajttal recept
A Gombás szelet sajttal hozzávalói:4 nagyobb, vékony szelet sertéscom vagy karaj
4 szelet sajt
20 dkg gomba
1 kisebb fej hagyma
kb.4 ek.vaj
öröltbors, só
A Gombás szelet sajttal elkészítési módja:
A hússzeleteket kissé kiveregetjük és megsózzuk. Mind a négyre teszünk egy-egy szelet sajtot. Egy evőkanál vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd ráteszünk kb.15 dkg összevagdalt gombát és megpároljuk.A keveréket elosztjuk a hússzeleteken és megborsozzuk. A hússzeleteket kettéhajtjuk és fogpiszkálóval összetűzzük. A maradék vajon mind a két oldalukat hirtelen megpirítjuk.Mellétesszük a maradék gombát, és fedő alatt puhára pároljuk.
Sertéshús helyett nyugodtan csinálhatjuk pulykafelsőcomb filéből, de én már készítettem csirkemell filével is.Krumplipürét készítek hozzá és almakompótot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. márc. 29. 13:13
A gombás szelet sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.