Pasifogó pörkölt recept


30 dkg marhahus,
30 dkg sertéscomb,
egy kisebb füstölt csülök,
3 nagyobb fej hagyma,
1 kg burgonya,
3-5 dl vörösbor,
zsír (vagy olaj),
só, bors, pirospaprika, köménymag, petrezselyemzöld
A Pasifogó pörkölt elkészítési módja:
A csülköt félig főzzük meg vízben és hagyjuk kihűlni. Húsát aprítsuk fel és a kockákra vágott marhahússal együtt pároljuk meg paprikás, hagymás zsírban. Adjunk hozzá kevés vizet. Ha félig már puha, rakjuk bele a sertéshúst, köménymagot és sózzuk ízlés szerint.Mikor a húsok szinte teljesen puhára főttek, tegyük bele a felkockázott burgonyát. A végén felöntjük borral, felforraljuk es megszorjuk petrezselyemzöldel.
Puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2009. nov. 11. 13:22
A pasifogó pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.