Rakott padlizsán recept
90 perc
412 kcal
1 db padlizsán
10 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
5 dl paradicsomlé
4 ek. vaj
5 dkg zsemlemorzsa
só,bors
cukor
olaj
A Rakott padlizsán elkészítési módja:
A meghámozott padlizsánt ujjnyi karikákra vágjuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, forró olajban mindkét oldalát megsütjük és félretesszük.Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal. Beleteszünk egy réteg padlizsánt, megszórjuk sajttal és ízlés szerint meglocsoljuk cukrozott, sózott, borsozott paradicsomlével. A rétegezést addíg lehet folytatni, míg van hozzávaló.Tetejére vajjal szétmorzsolt zsemlemorzsa kerül.Forró sütőben sütjük és forrón tálaljuk.
Készülhet úgy is, hogy a rétegek közé keménytojást vagy füstölt húst teszünk, ekkor a tetejére tejföl kerül.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. márc. 31. 08:54
A rakott padlizsán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.