:) Padlizsán (paradicsomos szószban) akár lefagyasztva is recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A :) Padlizsán (paradicsomos szószban) akár lefagyasztva is hozzávalói:
Sulyt nem irok...rátok bizom::
A meghámozott, ujnyi karikára vágott padlizsán
mindkét oldalát olajban rózsaszinüre kisütöm
(én öt kg alatt el sem kezdem)
Ehhez remek a hot pan!
(felforditott tálra (amit másik tálba teszek, vagy akár gyümölcs mosóba) szedem a megsült padlizsánt, hogy a benne lévő olajat amennyire lehet kicsepegtessem (sok ki tud jönni)
Viszonylag sok paradicsomlevet besüritek (a végén lepje el a padlizsánt)
Izesitem sóval(vegetával) pici cukorral,borssal, izlés szerint tört (átnyomott) fokhagymával (bátran tehetünk bele!)
Ez után a megsült padlizsánt ákár óvatosan beletehetjük a paradicsom szószba, de az sem baj, ha a padlizsán összetörik, mert igy jobban átveszi a szósz izét.
Ez frissen kifőtt tésztára, reszelt sajtal kimondhatatlanul finom!
De ezt az élvezetet tartósithatjuk télre is.
Müanyag (margarinos) dobozba tesszük, és a mélyhütőben lefagyasztjuk.
Inséges téli időben remek (margarinos) piritós kenyérre kenve élvezni az izeket!!!!
Persze kiolvasztva kifőtt tésztára is ismételten remek.
Bármilyen hus mellé a köret kiegészitéséhez is remek!(nem csak szép....de finom is!)
Nem fogja senki megbánni ha elkésziti:)
Jó étvágyat mindenkinek:)
A :) Padlizsán (paradicsomos szószban) akár lefagyasztva is elkészítési módja:
a fentiek szerint
ne sajnáljátok rá az időt
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: zöldségevő, 2008. okt. 9. 16:05
A :) padlizsán (paradicsomos szószban) akár lefagyasztva is elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.