Kairói rakott padlizsán recept
A Kairói rakott padlizsán hozzávalói:2 közepes, szeletekre vágott padlizsán,
só,
1 nagy fej karikára vágott vöröshagyma,
4 hámozott, vastag karikákra vágott burgonya,
olaj a sütéshez,
3 karikára vágott paradicsom,
1/2 dl olaj,
1/2 kg kétszer darált hús,
1/4 tk. majoránna,
1/2 mk. őrölt fehér bors,
1 késhegynyi kakukkfű.
Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.
A Kairói rakott padlizsán elkészítési módja:
Készítsünk a vajból és a lisztból világos rántást, kis adagokban öntsük hozzá a tejet. Lassú tűzön, állandóan keergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödika mártás. Sózzuk meg, és vegyük le a tűzről. A padlizsánt sózzuk meg, és hagyjuk állni 30 percig. Forró, bő olajban süssük ki félig a burgonyát. Pirítsuk üvegesre a hagymát a 1/2 dl olajban. Adjuk hozzá a húst, a majoránnát, a fehér borsot, a kakukkfüvet és a sót. Pirítsuk 10 percig. Tegyünk egy tűzálló tepsibe felváltva egy-egy sor padlizsánt, húst, burgonyát és paradicsomot. Minden sort öntsünk le a mártással. Folytassuk így, amíg elfogy a hozzávaló. A tetejére paradicsom kerüljön. Fedjük be a tepsit, és tegyük közepesen meleg sütőbe. Süssük 40 percig. Tepsiben tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. márc. 5. 15:12
A kairói rakott padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.