Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék recept
A Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék hozzávalói:kb. 30 dkg (1 konzerv) kukorica
ugyanennyi konzerv borsó
kis fej hagyma
petrezselyem, ízlés szerint
egy pohár víz
kevés vénusz étolaj
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
kevés tej
só
bors
A Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kukorica és a borsó konzervet, sózom borsozom, aztán hozzáadom a vizet (ennek épphogy el kell lepnie a zöldséget). Lefedve párolom, néha megkeverem. Kis lábasba teszem a vajat, a lisztet, a tejfölt, és csomómentesre keverem. Ha kell, tejjel higítom, és kevés borsot rakok ebbe is. A petrezselyemmel együtt a zöldségekre öntöm, és jól elkeverem. Ha nem elég sűrű, egy kis lisztet lehet még hozzá tenni a végén, csak vigyázni kell, mert könnyen csomós lesz.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. márc. 4. 09:20
A brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék elkészítési módja és hozzávalói.