Cukkinilepény recept


1-2 kisebb cukkini
2-3 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 dl tejföl
2 tojás
2 tk vaj
4-5 ek liszt
sajt
vegamix vagy vegeta
bors
bazsalikom
zsemlemorzsa vagy zabkorpa
A Cukkinilepény elkészítési módja:
A cukkinit megmossuk,és esetleg meghámozzuk.Nagylyukú reszelővel,a sárgarépát tisztítás után kislyukú reszelővel egy tálba reszeljük.Hozzáadunk tejfölt,tojást,reszelt sajtot(finom pl.füstölt karavánnal),belenyomjuk a fokhagymát,beleszórjuk a fűszereket ízlés szerint.Az ételízesítőt a végén tesszük bele,mert a cukkini levet ereszt.Ha nagyon híg,én egy kis zsemlemorzsával sűrítem be.Egy teflonos serpenyőben kicsi olajat(1/2 ek) melegítek,és kanállal tojásnyi mennyiségű masszákat a kanál hátát megolajozva elsimítunk minél laposabb lepénykékké.megsütjük mindkét oladlát.
Köretnek,vagy akár magában is tálelhatjuk.A gyereknek uzsonnára kis salátával szendvicsbe tehetö.Ha megtalálod az ízlésednek megfelelő variációt nagy kedvence lehet a családnak,a variációs lehetőségek pedig végtelenek
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: hettikem, 2008. okt. 9. 09:52
A cukkinilepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.