Rakott zöldségtál recept
60 perc
A Rakott zöldségtál hozzávalói:
50 dkg. darált hús,
3 db. húsos zöldpaprika,
2 db. érett paradicsom,
30 dkg. cukkini,
40 dkg. tök,
30 dkg.karfiol,
2 gerezd fokhagyma,
15 dkg. reszelt kemény sajt,
1 kk. őrölt feketebors,
1 kk. só,
4 evőkanál olaj,
A Rakott zöldségtál elkészítési módja:
A cukkonit és a tököt megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, megszórjuk sóval.A paprikát, paradicsomot szeleteljük, a karfiolt kis rózsákra szedjük. A darált húst őrölt borssal és zúzott fokhagymával összekeverjük, majd az olajon megpiritjuk.Végül annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy híg legyen és ezzel tovább pároljuk. Kiolajozott tüzálló tálba tesszük az összekevert zöldségeket amire a húsos masszát ráöntjük és elsimitjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, lefedjük fóliával és előmelegitett sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Az utolsó pár percben a fóliát levesszük, hogy a sajt kissé megpiruljon.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. okt. 2. 04:53
A rakott zöldségtál elkészítési módja és hozzávalói.