Kovászolt fokhagyma recept
60 perc
A Kovászolt fokhagyma hozzávalói:
60 dkg. fokhagyma
1 púpozott evőkanál só,
1 szelet pirított kenyér,
1 csokor kaporlevél
1 liter víz,
1 kk. Na-benzoát
8-10 szem feketebors
A Kovászolt fokhagyma elkészítési módja:
az7 üveg aljára szórjuk a szemes borsot, és a kaporlevél felét A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, kapor többi részét a fokhagyma közé téve üvegbe rakjuk. Vizet forralunk, amiben a sót feloldjuk, majd a vizet visszahűtve az üvegbe öntjük.Az üveg tetejére tesszük a piritott kenyérszelet. Néhány napig meleg helyen érleljük, majd a levet leszürjük. Tiszta üvegbe rakjuk, a lébe belekeverjük a tartósítót és lezárjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. szept. 20. 13:03
A kovászolt fokhagyma elkészítési módja és hozzávalói.