Almás-túrós farsangi fánk recept
1 perc
Az Almás-túrós farsangi fánk hozzávalói:
Hozzávalók:
* 25 dkg túró
* 25 dkg liszt
* fél kávéskanál sütőpor
* 1 narancs héja
* 1 savanykás alma
* 2 db tojás
* 23 dkg cukor
* 2 tasak vaníliás cukor
* fél dl tej
* 3 evőkanál rum
Elkészítés:
A túrót keverőtálba öntjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Az almát apró kockára vágjuk. A túróhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a rumot. Majd simára, krémesre keverjük. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a lisztet, végül a kockára vágott almát.
160-170 fokra melegítjük az olajat, és kanállal diónyi adagokat szaggatunk bele. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Fahéjas porcukorral, sárgabaracklekvárral vagy csokikrémmel tálaljuk.
Az Almás-túrós farsangi fánk elkészítési módja:
Hozzávalók: * 25 dkg túró * 25 dkg liszt * fél kávéskanál sütőpor * 1 narancs héja * 1 savanykás alma * 2 db tojás * 23 dkg cukor * 2 tasak vaníliás cukor * fél dl tej * 3 evőkanál rum Elkészítés: A túrót keverőtálba öntjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Az almát apró kockára vágjuk. A túróhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a rumot. Majd simára, krémesre keverjük. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a lisztet, végül a kockára vágott almát. 160-170 fokra melegítjük az olajat, és kanállal diónyi adagokat szaggatunk bele. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Fahéjas porcukorral, sárgabaracklekvárral vagy csokikrémmel tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c19db58ae7, 2010. febr. 8. 17:56
Az almás-túrós farsangi fánk elkészítési módja és hozzávalói.