Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-túrós farsangi fánk recept

Almás-túrós farsangi fánk recept

Elkészítési idő 1 perc

Az Almás-túrós farsangi fánk hozzávalói:
Hozzávalók:

* 25 dkg túró
* 25 dkg liszt
* fél kávéskanál sütőpor
* 1 narancs héja
* 1 savanykás alma
* 2 db tojás
* 23 dkg cukor
* 2 tasak vaníliás cukor
* fél dl tej
* 3 evőkanál rum

Elkészítés:

A túrót keverőtálba öntjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Az almát apró kockára vágjuk. A túróhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a rumot. Majd simára, krémesre keverjük. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a lisztet, végül a kockára vágott almát.
160-170 fokra melegítjük az olajat, és kanállal diónyi adagokat szaggatunk bele. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Fahéjas porcukorral, sárgabaracklekvárral vagy csokikrémmel tálaljuk.


Az Almás-túrós farsangi fánk elkészítési módja:
Hozzávalók: * 25 dkg túró * 25 dkg liszt * fél kávéskanál sütőpor * 1 narancs héja * 1 savanykás alma * 2 db tojás * 23 dkg cukor * 2 tasak vaníliás cukor * fél dl tej * 3 evőkanál rum Elkészítés: A túrót keverőtálba öntjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Az almát apró kockára vágjuk. A túróhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a rumot. Majd simára, krémesre keverjük. Belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a lisztet, végül a kockára vágott almát. 160-170 fokra melegítjük az olajat, és kanállal diónyi adagokat szaggatunk bele. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Fahéjas porcukorral, sárgabaracklekvárral vagy csokikrémmel tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-túrós farsangi fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook