Marcipános csoda recept
70 perc
0000 kcal
0000 gramm
0000 gramm
A tésztához:
* 22 deka liszt
* fél tk. sütőpor
* 7,5 deka cukor
* 1 csipet só
* 15 deka vaj
* 1 tojássárgája
* 3-4 evőkanál narancsos-almás lekvár
* marcipán
A mogyorós-mandulás masszához:
* 4 ek. víz
* 10 deka cukor
* 10 deka vaj
* 1 csipet só
* 15 deka apróra vagdalt törökmogyoró
* 15 deka apróra vagdalt mandula
* 10 deka apróra vagdalt dió
* 2 ek. méz
* 2 tk fahéj
A Marcipános csoda elkészítési módja:
1. A tésztának valót - lekvár és a marcipán kivételével sima tésztává dolgozom össza, majd egy kb 20x30cm-s sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, és 30 percre hűtőbe teszem. 2. Közben a masszához való anyagokat a mogyoró, mandula, dió kivételével lassú tűzön felmelegítem, összekeverem. Mikor összeáll a massza, hozzákeverem az apróra vágott (én géppel zúztam apróra) mogyoró-mandula-dió keverékét. Összekeverek, majd félreteszem hogy kicsit hüljön. 3. Ekkor előveszem a tésztát, bekenem vékonyan a fahéjas narancsos-alma lekvárral. Marcipánt kinyújtom akkorára mint a tészta, és ráfektetem. A marcipánra rásimítom egyenlesen elosztva a masszát. 4. 180°C fokra melegített sütőben kb 15.20 percig sütöttem. Nem szabad sokáig, mert kiszáradhat.
Nagyon fincsi...csináld meg...egyszerű...és
IMÁDNI FOGOD !!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c19db58ae7, 2010. jan. 26. 13:30
A marcipános csoda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.