Rizses rakott zöldség recept
A Rizses rakott zöldség hozzávalói:25 dkg rizs,
40 dkg sárgarépa,
1 fej zsenge karalábé,
4 dl tejföl,
2 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
4 evokanál olaj,
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só és törött bors.
A Rizses rakott zöldség elkészítési módja:
Pirítsd üvegesre a leöblített rizst, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, add hozzá a felkockázott hagymát. Fűszerezd meg, és fedő alatt, kis lángon addig párold, amíg az összes levet magába nem szívja. Közben a sárgarépát és a karalábét tisztítsd meg, és kockázd fel. Egy kis tepsit kenj ki olajjal. A tojásokat a tejföllel és egy evőkanál olajjal verd fel, és kevés sóval, borssal meg a zúzott fokhagymával ízesítsd. Egy réteg rizst teríts a tepsibe, szórj rá kevés sárgarépakockát, majd locsold le a tojásos tejföllel. Erre ismét rizs kerül, amit a karalábékockákkal hintesz meg. Ezt újabb rizsréteg és tojásos tejföl követi. A rétegezést addig folytasd, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére tojásos tejfölnek és a reszelt sajtnak kell kerülnie. A tepsit alufóliával fedd be, és előmelegített, forró sütőbe süsd 25 percig.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. márc. 30. 16:35
A rizses rakott zöldség elkészítési módja és hozzávalói.