Tejszínes zöldségleves húsgombóccal recept
A Tejszínes zöldségleves húsgombóccal hozzávalói:1 db kisebb karfiol
1/2 db karalábé
1/2 db zeller
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 evőkanál zöldborsó
1 cs. apróra vagdalt zöldpetrezselyem
1 dl étolaj
2 gerezd préselt fokhagyma
30 dkg darált hús (lehet sertés v. baromfi)
3 evőkanál rizs
1 db tojás
2 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál pirospaprika
3 db húsleves-kocka
2 dl tejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál reszelt tészta v. kézi tarhonya
só
A Tejszínes zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja:
A zöldségeket felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a zellert, karalábét szeletekre, majd csíkokra vágjuk és a reszelt tésztával, zöldborsóval olajon felfuttatjuk. A darált húst összevegyítjük 1 kávéskanál sóval, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 kávéskanál pirospaprikával, a rizzsel, petrezselyemmel, fokhagymával, tojással, - és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk. A zöldséget felengedjük másfél liter vízzel, s amikor felforrt, egyenként beleengedjük a húsgombócokat, hozzáadjuk a húsleveskockákat, késhegynyi őrölt borsot és a húsgombócok puhulásáig főzzük. Egy leveses tálban a tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel és rátálaljuk a forró levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. okt. 27. 16:11
A tejszínes zöldségleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.