Juhtúrós padlizsán galuskával recept
A Juhtúrós padlizsán galuskával hozzávalói:2 db kisebb padlizsán
15 dkg juhtúró
10 dkg füstölt szalonna
1 db tojás
Finomliszt
Fűszerkeverék
só
3 dl tejföl
A Juhtúrós padlizsán galuskával elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, leszűrjük. A tojásból, 3 dl vízből és kb. 40 dkg finomlisztből galuskatésztát készítünk, - forró, sós vízben kifőzünk, leszűrünk és átmelegítünk 2 evőkanálnyi szalonnazsírban, majd tűzálló tálban szétterítjük. A padlizsánt meghámozzuk, szeletekre vágva fűszerkeverékes vízben puhára főzzük, szűrjük és egyenletesen a galuskára fektetjük. Rászórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, s 20 perc alatt forró sütőben összeérleljük. A kisült szalonnapörccel megszórva találaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. okt. 24. 10:30
A juhtúrós padlizsán galuskával elkészítési módja és hozzávalói.