Szarvashátszín sajtbundában recept
A Szarvashátszín sajtbundában hozzávalói:kb. 1,5 kg szarvasborjú hátszíne
2 evőkanál étolaj
2szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
4 evőkanál felolvasztott vaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál ketchup vagy 5-6 evőkanál paradicsomlé
10deka reszelt trappista vagy egyéb kemény sajt
ízlés szerint só és fehér bors, köménymag
A Szarvashátszín sajtbundában elkészítési módja:
A húst olajjal megkenjük, és tepsibe tesszük. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, húslevesben kicsit előfőzzük, majd a hús köré rakjuk. Ezután letakarjuk,majd előmelegített, forró sütőbe tesszük. A vajat simára keverjük a zsemlemorzsával, ketchuppal és a sajttal. A sültet gyakran meglocsoljuk a levével. A sütési idő vége előtt 15 perccel a húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a sajtos keverékkel megkenjük., Majd készre sütjük. Mikor elkészült, a húst szépen lefejtjük a csontról és felszeleteljük. A visszamarad pecsenyelevet átszűrjük, majd sóval, borssal, kevés köménymaggal ízesítjük és meglocsoljuk vele a kész pecsenyét. Sült paradicsomot, párolt zöldségeket, párolt kelbimbót kínálunk mellé. Jól illik hozzá a testesebb vörösbor, pl. a Soproni vörösborok.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. okt. 21. 13:54
A szarvashátszín sajtbundában elkészítési módja és hozzávalói.