Töltött padlizsán bundában recept
A Töltött padlizsán bundában hozzávalói:1 kg padlizsán (lehetőleg karcsú,vékony héjú)
3 tojás
20 dkg reszelt sajt
15-20 dkg főtt, füstölt hús apróra vágva
A bundázáshoz:
tojás
liszt,
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A Töltött padlizsán bundában elkészítési módja:
A padlizsánokat alaposan megmossuk,két végét levágjuk,és kb.1 cm széles szeletekre vágjuk. Besózzuk,és kis ideig állni hagyjuk. Közben a reszelt sajtot összekeverjük a 3 egész tojással és az összevágott füstölthússal. A padlizsánszeletekről leitatjuk egy papírtörlővel a nedvességet,majd a kész masszával párosával összeragasztjuk őket. Szokásos módon panírozzuk,bő,forró olajban szép pirosra sütjük.
Nem fog szétesni a padlizsán sütés közben,mert a sajtos massza összeragasztja.
Sült burgonya,rizs és majonéz illik hozzá.
Finom és kiadós.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jan. 27. 16:14
A töltött padlizsán bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.