Színes zöldségtál recept
A Színes zöldségtál hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
4 csikemellfilé,
3 dkg vaj,
38 dkg zsenge sárgarépa,
2 zsenge karalábé (kb. 30 dkg),
1 csomó hónapos retek,
1 kis kígyóuborka vagy salátauborka,
1 csomó újhagyma
A Színes zöldségtál elkészítési módja:
A megmosott, megtörölt csirkemellfiléket a serpenyőben felhevített olajon erőteljesen megpirítjuk, majd fedő alatt 15 percig pároljukl. A serpenyőből kivéve sóval, borssal meghintjük. A sárgarépát, karalábét, retket és uborkát külön-külön durvára lereszeljük vagy legyaluljuk. Az újhagymát vagy a pórét vékonyan felkarikázzuk. A csirkemellfiléket vékonyan felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket és a felszeletelt húst nagyobb tálon mutatósan elrendezzük, végül kevés öntettel meglocsoljuk. A maradék öntetet külön kínáljuk. Kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. jan. 26. 20:53
A színes zöldségtál elkészítési módja és hozzávalói.