Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Baconnal töltött hagymafejek recept

Baconnal töltött hagymafejek recept

A Baconnal töltött hagymafejek hozzávalói:
3 nagy fej vöröshagyma
2 szelet bacon
2 szelet fehér kenyér (héj nélkül)
5 dkg reszelt sajt
1/2 csokor petrezselyem
2-3 ek olívaolaj
só, őrölt bors


A Baconnal töltött hagymafejek elkészítési módja:
A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan kivesszük úgy, hogy csak a két külső réteg maradjon. A lyukas belsejű hagymákat olívaolajjal vékonyan kikent, hőálló tálra ültetjük. A kenyérszeleteket a petrezselyemmel együtt turmixban morzsoljuk, és két evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz hozzáadjuk a kikanalazott hagymabelsőket és azzal is turmixoljuk. Kanállal hozzákeverjük a sajt felét és az előzetesen, serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat. A tölteléket sóval, borssal ízesítjük és belekanalazzuk a hagymákba. A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olívaolajjal spricceljük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk.

A receptet én is kaptam, de mindenképpen ki fogom próbálni, már sok jót hallottam róla:-)


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A baconnal töltött hagymafejek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook