Tökmetélt recept
30 perc
A Tökmetélt hozzávalói:
1 kg gyalult tök
2 dl tejföl
1 db tojás
1 cs. kapor
1 ek. margarin
1 ek. mustár
1 ek. liszt
1 ek. zsemlemorzsa
só, pirospaprika
A Tökmetélt elkészítési módja:
A tököt sós, enyhén ecetes vízben a forrástól számított 5 percig fözzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük.Margarinnal kikent tűzálló tálba rakjuk.Közben elkeverjük a tejfölt, a mustárt, a tojást, az apróra vágott kaprot, a lisztet és a pirospaprikát.Mindezt a tálba rakott tökre öntjük., kicsit megrázzuk, hogy a mártás átjárja a tököt. A tetejét meghintjük morzsával, és forró sütőben, nagy lángon kb. 10 percig sütjük.
Sült virslivel isteni!!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: judit0625, 2009. jan. 23. 13:33
A tökmetélt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.