Gyömbéres-lencsés egytál recept
A Gyömbéres-lencsés egytál hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg vörös lencse, esetleg sárgaborsó,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg friss gyömbér,
50 dkg spenótlevél,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
csipetnyi őrölt kurkuma,
5 evőkanál kókusztej (ázsiai vagy reformboltból), 1 szál újhagyma,
só
A Gyömbéres-lencsés egytál elkészítési módja:
A lencsét átválogatjuk, hideg vízben megmossuk és éjszakára vízbe áztatjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát csíkokra metéljük. A meghámozott gyömbért finomra lereszeljük vagy igen apró kockákra vágjuk. A leszárazott, megmosott spenótleveleket esetleg durvára felaprítjuk. Serpenyőben a vajat vagy margarint felforrósítjuk. Beleszórjuk a kétféle hagymát, a kurkumát és a gyömbért, majd kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a leöblített lencsét, majd a kókusztejjel és 7,5 dl forró vízzel felöntjük. Tetszés szerint sóval ízesítjük, és kb. 20 percig pároljuk. Belevegyítjük a spenótot, majd megfonnyasztjuk. A megtisztított újhagymát vékony, hosszú csíkokra vágjuk. Végül az egytálat a hagymacsíkokkal díszítjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 22. 19:47
A gyömbéres-lencsés egytál elkészítési módja és hozzávalói.