Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött gombafejek recept

Töltött gombafejek recept

Elkészítési idő 40 perc

A Töltött gombafejek hozzávalói:
10-12 csiperke kalapja megtisztítva
1-2 kanál tejföl
1 tojás
zsemlemorzsa
bazsalikom

bors
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
2 dkg vaj
esetleg bacon


A Töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombát egy tepsibe vagy jénaiba teszem. A tejfölbe teszem a tojást,fűszereket,belezúzom a fokhagymát.Ha hígnak ítélem belekeverek zsemlemorzsát,és sajtot adok a keverékhez is.A vajat felolvasztva keverem bele.Összeálló,de nem túl kemény masszát kell kapnom.A gombafejekre kanalazom,reszelt sajttal megszórom.Amennyiben nem vega a család becsavarom a fejeket megtöltve baconbe.Beteszem a sütőbe egy fóliával alaposan betakarva,és megpárolom kb.20 perc alatt.Aztán leveszem a fóliát,és kicsit pirítom.

Rendkívül finom,de a neked tetsző arányokat meg kell találnod az ízesítésben.Egyedi fűszerekkel még jobbá teheted.Parmezánnal is isteni.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött gombafejek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook