Gyömbéres puncs recept
A Gyömbéres puncs hozzávalói:0,5 liter vörösbor
0,6 dl szilvalé
0,75 liter fekete tea
2 cl rum
5 dkg barna cukor
2 szem szegfűszeg
2 szem ánizs
1 rúd fahéj
1/4 teáskanál kardamom
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt fahéj
A Gyömbéres puncs elkészítési módja:
A teát a vörösborral és a cukorral felforrósítjuk. Hozzákeverjük a szilvalét, a rumot, a fűszereket, majd 30 percig takarékon főzzük. Ha elkészült, a puncsot poharakba töltjük, és ízlés szerint díszíthetjük. Ehhez használhatunk narancshéjat vagy fahéjat.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. jan. 24. 19:56
A gyömbéres puncs elkészítési módja és hozzávalói.