Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szalonnás rakottas recept

Szalonnás rakottas recept

A Szalonnás rakottas hozzávalói:
10 dkg húsos füstölt szalonna
3 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
4 zsemle
4 tojás
2 dl tejföl

őrölt bors
őrölt szerecsendió
5 dkg sajt reszelve (ha lehet füstölt sajt)


A Szalonnás rakottas elkészítési módja:
Az apró kockára vágott szalonnát az olajon kiolvasztjuk,majd aranysárágra pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. A felét egy nagyobb tűzálló tálba simítjuk,és a felszeletelt zsemléket félig egymásra helyezve ráfektetjük. A tojásokat a tejföllel,sóval,borssal,szerecsendióval simára keverjük,és a zsemlékre öntjük. A tetejére öntjük a maradék szalonnás hagymát,reszelt sajttal megszórjuk,és forró sütőben addig sütjük,amíg a zsemle a nedvességet magába nem szívja,és a teteje szép piros nem lett.

Savanyúsággal tálaljuk.
Olcsó,kiadós és finom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szalonnás rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook