Szalonnás rakottas recept
A Szalonnás rakottas hozzávalói:10 dkg húsos füstölt szalonna
3 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
4 zsemle
4 tojás
2 dl tejföl
só
őrölt bors
őrölt szerecsendió
5 dkg sajt reszelve (ha lehet füstölt sajt)
A Szalonnás rakottas elkészítési módja:
Az apró kockára vágott szalonnát az olajon kiolvasztjuk,majd aranysárágra pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. A felét egy nagyobb tűzálló tálba simítjuk,és a felszeletelt zsemléket félig egymásra helyezve ráfektetjük. A tojásokat a tejföllel,sóval,borssal,szerecsendióval simára keverjük,és a zsemlékre öntjük. A tetejére öntjük a maradék szalonnás hagymát,reszelt sajttal megszórjuk,és forró sütőben addig sütjük,amíg a zsemle a nedvességet magába nem szívja,és a teteje szép piros nem lett.
Savanyúsággal tálaljuk.
Olcsó,kiadós és finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jan. 16. 18:22
A szalonnás rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.