Bundás virsli recept
30 perc
A Bundás virsli hozzávalói:
1 csésze liszt
2/3 csésze kukorica liszt
2 ek cukor
1+1/2 sütőpor
3/4 csésze tej
1 nagy tojás, felverve
8 db
8 hurkapálcika vagy fa spatula
1 csésze olaj a sütéshez(bő olajban sütjük)
A Bundás virsli elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, cukrot és sütőport. Egy másikban kikeverjük a tojást a tejjel, majd hozzákeverjük szép lassan a lisztes keveréket és alaposan kikeverjük. A keverékből alacsony peremű tálba öntünk egy adagot. A virslik egyik végébe beleszúrjuk a pálcikákat (legalább a negyedéig, hogy tartson is),majd a tejes lisztes keverékbe forgatjuk a virsliket és felforrósított bő olajban kisütjük. Egy serpenyőben egyszerre 3-4 hot dogot is ki tudunk sütni úgy, hogy a pálcikák ne érjenek nagyon bele az olajba. Arany barnára sütjük őket, majd egy szalvétával bélelt tálra tesszük lecsöpögni. Melegen tálaljuk. Adhatunk mellé sült krumplit, mustárt, ketchupot, esetleg majonézt, de önmagában is finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 16. 10:17
A bundás virsli elkészítési módja és hozzávalói.