Sólet Ági módra recept
A Sólet Ági módra hozzávalói:50 dkg apró fehér gyöngybab
40 dkg füstölt hús
4 tojás
2 db vöröshagyma
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
4 evő kanálnyi liszt,vagy 10 dkg árpagyöngy
10 dkg zsir
bors
piros paprika
A Sólet Ági módra elkészítési módja:
A babot előző este beáztatjuk.Ha a fűstölt hús nagyon sós,felforraljuk,és a levét félre tesszük.A hagymát kockára vágjuk.A leszűrt babot cserép edénybe rakjuk,amit előzőleg beáztattunk. Megszórjuk a liszttel,pirospaprikával,borssal,a zúzott fokhagymával,és összekeverjük.Belerakjuk a fűstőlt húst,a megmosott tojásokat,rárakjuk a zsírt,és felöntjük vizzel,hogy kb 2 ujjnyira ellepje.Lefedve berakjuk az előmelegitett sűtőbe.Időnként megnézzük,hogy kell-e a levét pótolni.Ha nem elég sós,a füstőlt hús levéből öntünk hozzá.Sürü szaftjának kell lennie.
Én elvarázsoltam valahova a cserépedényem,és kacsa sütőben csináltam,abban is nagyon finom!És saját füstölt hússal,ami nem annyira sós,és nem kellett előfőznöm!A húst érdemes felszeletelni,előbb megfő!
Az árpagyöngyöt a liszt helyett rakjuk bele.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2009. jan. 15. 13:20
A sólet Ági módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.