Gombakrém leves recept
A Gombakrém leves hozzávalói:30 dkg gomba
1 fej hagyma
ételízesítő
1 evőkanálnyi liszt(púpos)
zsír
tejföl
só
bors
víz
pirított zsemle kocka
petrezselyem ízlés szerint
A Gombakrém leves elkészítési módja:
A hagymát apró kockára vágjuk,a gombát is megtisztítjuk,felszeleteljük.A zsíron a hagymát megpároljuk,rádobjuk a gombát is.Ha megpárolodott a gomba,felengedjük vízzel,belerakjuk az ételízesítőt.Ha felforrt,leturmixoljuk az egészet,és behabarjuk.Utána ízesítjük,sóval,borssal ízlés szerint. Piritott zsemlekockával tálaljuk,és megszórhatjuk petrezselyemmel.
Van amikor nem turmixolom le,csak behabarom,és úgy is nagyon finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2009. jan. 4. 19:37
A gombakrém leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.