Pulykamellragu leves recept
A Pulykamellragu leves hozzávalói:30 dkg pulykamellfilé
1 vöröshagyma
1/4 póréhagyma
2-3 krumpli
20 dkg mirelit zöldségkeverék (brokkolis)
só, bors, babérlevél, szerecsendió, gyömbér, garam masala (indiai fűszerkeverék), kevés olaj
1/2 kk pirospaprikakrém
1/2 pohár tejföl + 1 ek liszt
A Pulykamellragu leves elkészítési módja:
A pulykamellet megmossuk, 1-2 cm-es kockákra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, karikákra vágjuk, kevés olajon 1-2 percig kevergetve pároljuk, hozzátesszük a húst, minden oldalról megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit is, 2 ujjnyi vizet alkalmanként aláöntünk, hogy ne égjen oda, fűszerezzük, lefedve pároljuk. Ha megpuhult a hús és a krumpli, hozzátesszük a mirelit zöldséget, majd felöntjük annyi vízzel, hogy leves legyen belőle, ellepje a dolgokat. A levest ízesíthetjük paprikakrémmel, vagy kicsit besűríthetjük, ha tejföllel elkevert lisztet öntünk hozzá kevergetés közben.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 4. 11:37
A pulykamellragu leves elkészítési módja és hozzávalói.