Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pulykamellragu leves recept

Pulykamellragu leves recept

A Pulykamellragu leves hozzávalói:
30 dkg pulykamellfilé
1 vöröshagyma
1/4 póréhagyma
2-3 krumpli
20 dkg mirelit zöldségkeverék (brokkolis)
só, bors, babérlevél, szerecsendió, gyömbér, garam masala (indiai fűszerkeverék), kevés olaj
1/2 kk pirospaprikakrém
1/2 pohár tejföl + 1 ek liszt


A Pulykamellragu leves elkészítési módja:
A pulykamellet megmossuk, 1-2 cm-es kockákra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, karikákra vágjuk, kevés olajon 1-2 percig kevergetve pároljuk, hozzátesszük a húst, minden oldalról megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit is, 2 ujjnyi vizet alkalmanként aláöntünk, hogy ne égjen oda, fűszerezzük, lefedve pároljuk. Ha megpuhult a hús és a krumpli, hozzátesszük a mirelit zöldséget, majd felöntjük annyi vízzel, hogy leves legyen belőle, ellepje a dolgokat. A levest ízesíthetjük paprikakrémmel, vagy kicsit besűríthetjük, ha tejföllel elkevert lisztet öntünk hozzá kevergetés közben.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pulykamellragu leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook