Zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással recept
60 perc
A Zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással hozzávalói:
1kg darált hús(pulyka, vagy disznó)
4-5 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
1-2 db zöldpaprika
1-2 db krumpli
1 zacskó mirelit spenótpüré
2 dl tejszín
só
bors
sajt
A Zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd beleteszem a darált húst, átkavarom és lefedve párolom.Közben wokban a nagyobb darabokra összevágott zöldségeket is megpárolom.Amikor a zöldségek már nagyjából megpuhultak, a húshoz adom őket, lefedve még 5-10 percig összefőzöm az ízeket.Közben a spenótpürét az összezúzott fokhagymával felforrósítom, hozzáadom a tejszínt.Ha elkészült a husis zöldség és a spenót, egy tűzálló tálban összekeverem őket, sózom-borsozom, megszórom a tetejét sajttal és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon egyszerű, gyors és "telezöldséges" egytálétel, babakajának is ideális, persze bors nélkül. :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: zuppa, 2009. febr. 4. 13:22
A zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.