Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással recept

Zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással hozzávalói:
1kg darált hús(pulyka, vagy disznó)
4-5 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldborsó
1-2 db zöldpaprika
1-2 db krumpli
1 zacskó mirelit spenótpüré
2 dl tejszín

bors
sajt


A Zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom, majd beleteszem a darált húst, átkavarom és lefedve párolom.Közben wokban a nagyobb darabokra összevágott zöldségeket is megpárolom.Amikor a zöldségek már nagyjából megpuhultak, a húshoz adom őket, lefedve még 5-10 percig összefőzöm az ízeket.Közben a spenótpürét az összezúzott fokhagymával felforrósítom, hozzáadom a tejszínt.Ha elkészült a husis zöldség és a spenót, egy tűzálló tálban összekeverem őket, sózom-borsozom, megszórom a tetejét sajttal és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nagyon egyszerű, gyors és "telezöldséges" egytálétel, babakajának is ideális, persze bors nélkül. :)


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldséges rakott hús tejszínes spenótmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook