Zöldségfelfújt recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
502 kcal
30,33
24 gramm
40 gr vöröshagyma - fél/negyed fej
10 gr fokhagyma - két gerezd
40 gr sárgarépa - 1 db
10 gr zöldpaprika - egy szelet
50 gr zöld zöldbab - fél marék
100 gr zöldborsó - egy marék
200 gr brokkoli - kb fél fej
160 gr paradicsom - 2-4 db
4 db tojás
2 tk olívaolaj
Fűszerek - só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, de bármi lehet, ízlés szerint
A Zöldségfelfújt elkészítési módja:
Az apróra vágott zöldségeket (a paradicsom kivételével) egy tk olívaoljaon vagy vajon megpárolom, sózom, borsozom. A 4 tojást kettéválasztom, a fehérjét felverem habnak, a sárgáját összekeverem a fűszerekkel. A párolt zöldségeket kicsit hagyom hűlni, hozzákeverem a kockára vágott, még nyers paradicsomot, a tojássárgáját, végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Kikent-kilisztezett edényben szép pirosra sütöm. Ez nálunk három adag lett.
A kalória- és tápértékadatok a teljes mennyiségre vonatkoznak.
Bármilyen - idényjellegű vagy fagyasztott - zöldség felhasználható!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Nike, 2007. nov. 13. 19:56
A zöldségfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.