Rakott krumpli kicsit másképp recept
50 perc
A Rakott krumpli kicsit másképp hozzávalói:
1kg krumpli
4 tojás
20 dkg kolbász vagy szalámi
3-4 fej gomba
1 fej vöröshagyma
2 paradicsom
2 paprika
sajt-a tetejére
a mártáshoz:1 nagy doboz tejföl
só, bors, szerecsendió
kechup, mustár
1 tk olaj
A Rakott krumpli kicsit másképp elkészítési módja:
A krumplit karikákra vágom és felteszem főni sós, babérleveles vízben.Ezzel egy időben a tojásokat is megfőzöm.Amíg a krumpli-tojás páros készül, feldarabolom a zöldségeket, kis olajon először a hagymát dinsztelem, majd rádobom a kolbászt, végül a zöldségeket és így párolom addig, amíg a krumpli el nem készül.Ha minden megfőtt, egy nagy tálba összeöntöm őket (a tojást persze darabolva), a tejfölt kikeverem ízlés szerint sok mustár- kis kechup, vagy fordítva + fűszerek, ahogy épp ízlik :) és az egészet óvatosan átforgatom, hogy mindenhová jusson a fincsi öntetből.Ne aggódj, nem fog se a tojás,se a krumpli összetörni kavarás közben!Azután megszórom a tetejét sajttal és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt összesütöm.
Az öntetbe lehet még bazsalikomot is szórni, vagy petrezselymet.
A mi családunkban nagy kedvenc ez a finomság!Jó főzőcskézést és jó étvágyat! :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: zuppa, 2009. febr. 24. 12:28
A rakott krumpli kicsit másképp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.