Csiperkés zsemlék recept
A Csiperkés zsemlék hozzávalói:2 ek olaj
1 hagyma
300 g friss csiperke
3 tojás
4 zsemle
1/2 csokor petrezselyem
só
bors
80 g reszelt sajt
A Csiperkés zsemlék elkészítési módja:
A zsemle belsejét kikaparjuk, felaprítjuk. A csiperkét megtisztítjuk, négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzá adjuk a csiperkét és kb. öt percig tovább pároljuk. Vegyük le az edényt a tűzről,keverjük bele a tojásokat, a zsemlebélt, a petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk. A forró masszával töltsük meg a kikapart zsemléket, szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. öt perc alatt pirítsuk aranybarnára.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 1. 20:46
A csiperkés zsemlék elkészítési módja és hozzávalói.