Gombaragu krumplilepényen recept
45 perc
407 kcal
80 dkg burgonya
40 dkg apró csiperkegomba
1 szál póréhagyma
1 cs. petrezselyem
1 ek. vaj
1,5 dl zöldségleves, kockából
2 ek. étkezési keményítő
1,5 dl főzőtejszín
1 csipet reszelt szerecsendió
1 camembert sajt
olaj
A Gombaragu krumplilepényen elkészítési módja:
1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A gombát megtisztítjuk. A pórét megmossuk, felkarikázzuk. A petrezselymet finomra vágjuk. 2. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a gombát kb. 2 perc alatt átpirítjuk benne. Felöntjük a levessel és az étkezési keményítővel kikevert tejszínnel, hozzáadjuk a póréhagymát, és összeforraljuk. 3. A burgonyát durvára lereszeljük, sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel ízesítjük. A masszából lepénykéket formázunk (ha nem állna össze, adjunk hozzá 1 tojást). A felforrósított olajon mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. A sajtot felszeleteljük. 4. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A burgonyalepényeket hőálló tálba fektetjük, elosztjuk rajtuk a gombaragut, ráhelyezzük a sajtszeleteket. A sütőben kb. 10 percig sütjük.
4 személyre
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 051afb3266, 2013. jún. 4. 20:11
A gombaragu krumplilepényen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.